tiistai 1. marraskuuta 2016

Kestopigmentoinnista


TAFFY kestopigmentointi


Lähdin opiskeluaikana jo tutustumaan erilaisiin tekniikoihin tehdä kestopigmentointia. Kaikenlaisia olin nähnyt ja kriteerit olivat korkealla, halusin luonnollisuutta ja ehdottomasti karvatekniikalla. Ammattimessuilla näin sitten tekniikan nimeltä TAFFY, työn jälki oli kaunista ja luonnollista. Halusin tutustua lisää ja löysinkin itseni sitten kouluttautumasta juurikin tähän tekniikkaan. Omat kulmani olivat myös hieman eriparia ja hyvin vaaleat normaalisti, jos ei kestovärjäisi viikottain. Halusin itselleni myös kulmat ja eyelinerit, ja voin rehellisesti kertoa etten kadu päivääkään, päinvastoin. Ihan mahtavaa kun on kulmat aina valmiina.

Kestopigmentointi kulmiin ja silmien rajauksiin TAFFY karvatekniikalla on sellainen, jossa jokainen karva piirretään kulmiin erikseen. Ilman minkäänlaista sähköistä konetta, vaan ihan täydellisesti käsityönä. Tällä tekniikalla voi tehdä kokonaan uudet kulmat, tai täydentää kulmia, jolloin saadaan todella luonnollinen lopputulos aikaiseksi. Väri viedään jokaisen tehdyn karvan mukana kulmiin kynämallisella laitteella, johon vaihdetaan aina steriili neulasharjas.

Kulmien pigmentointi

Kun tulet kestopigmentointiin aloitetaan toimenpide suunnittelulla, piirrän kulmiin mielestäni juuri sinulle sopivat kulmat. Oma mielipiteesi on myös äärimmäisen tärkeä ja se otetaan tottakai huomioon. Kun olemme päässeet hyvään ratkaisuun kulmien muodosta, putsaan kulmat ja laitamme voidemaisen puudutuksen. Puudutuksen aikana käymme läpi värivaihtoehdot ja ehdotan sinulle paria eri vaihtoehtoa. Katsomme myös miten väri muuntautuu kämmenelläsi. Katson myös sinun kulmiisi sopivan neulan. Kun puudutuksen vaikutusaika on ohi, piirretään raamit uudelleen ja lähden työstämään kulmia. Puudutuksen pituus riippuu täysin henkilöstä, jollakin puudutus kestää pitkään, koko käsittelyn ajan, jollakin taas puudutus heikkenee. Tällöin on myös mahdollista laittaa lisäpuudutusta, jolloin saamme taas ihoalueen puutumaan.

Kulmien pigmentointi

Kokonaisuudessaan toimenpide kestää ensimmäisellä kerralla n 1,5 tuntia kaikkineen. Kestopigmentoinnin jälkeen kulmia ei saa kastella eikä pestä 10 päivään, ne annetaan sinällään parantua. Uusi käsittelykerta on noin 1-2 kuukauden päästä. Silloin meillä menee aikaa noin tunti.

Ennen kestopigmentointtin tuloa on hyvä olla juomatta kahvia, tupakoimatta tai käyttämättä mitään verenkiertoa vilkastuttavia aineita sinä päivänä kun toimenpide tehdään. Ota huomioon myös mahdolliset sairaudet ja esteet kestopigmentoinnille. Voimme keskustella mikäli sinulla on joku sairaus joka vaikuttaisi verenkiertoon, pyydän myös aina ottamaan yhteyttä hoitavaan lääkäriisi ja kysymään mielipidettä.

Kulmien pigmentointi

TAFFY kestopigmentoinnilla saa myös todella kauniit jo vanhan kestopigmentoinnin päälle, alla on kuva haalistuneesta vanhalla tekniikalla tehdyistä pigmentoinneista ja siihen olen tehnyt päälle uudet.

Kulmat vanhan pigmentoinnin päälle

Eyelinerit tehdään samalla tekniikalla, puudutetaan ensin ja sitten lähdetään työstämään rajauksia. Rajausalue käsitellään kerrallaan noin kolme-neljä kertaa, jotta saadaan mahdollisimman hyvä, näkyvä ja siisti lopputulos. Mikäli silmäsi ovat kovia vuotamaan, se saattaa vaikuttaa värin pysyvyyteen. Täydennys on myös noin 1 -2 kuukauden päästä. Rajauksien aluetta ei myöskään saa kastella eikä pestä 10 päivään ja annetaan rauhassa parantua ilman mitään voiteita tai muita hoitoja.

Kulmat ja eyelinerit

Kun sinulla on sitten laitettu kestopigmentoinnit on niistä hyvä pitää huolta myös tulevaisuudessa, tällöin kestävyys on myös parempi. Kestopigmentoinnit on hyvä suojata auringolta, koska se saattaa haalistaa väriä. Voit laittaa esimerkiksi aurinkovoiteen kulmien päälle aina kun aurinko paistaa. Lisäksi ihoalueen kuoriminen jatkuvasti aiheuttaa sen, että talineritys kasvaa ja väri haalistuu. Kun olet tyytyväinen kulmiisi ja haluat pitää ne hyvänä pitkän aikaa, on sinulla mahdollisuus tulla täydennyskäynneille, jolloin voimme aina vahvistaa karvoja tai rajauksia pigmentointi alueelle.

Kestopigmentoinnin kestävyys on noin 2-5 vuotta, riippuen omasta hoidosta sekä ihotyypistäsi. Mikäli sinulla on sekaiho joka rasvoittuu usein niin silloin pigmentoinnin kestävyyskin on heikoimpi. Sama pätee silmien rajauksiin, jos luomet rasvoittuvat kovin päivän aikana niin silloin värikin haalistuu nopeammin.

Tykkään valtavasti tehdä näitä kestopigmentointeja ja olen ollut erittäin tyytyväinen TAFFY tekniikkaan, väreihin ja pysyvyyteen. 

Mikäli sinulla heräsi kysymyksiä ja/tai suunnittelet kestopigmentoinnin ottamasti, voit ottaa yhteyttä ja keskustellaan aiheesta. Lisäkuvia löytyy Facebookista (Kaunis hehku Tmi Piia Arkonsuo) ja Instagramista (Kaunishehku) ja muuta tietoa kotivuiltani www.kaunishehku.fi

Äärimmäisen hyvä tapa helpottaa arkea. Kulmat ja rajaukset antavat niin paljon raamia koko kasvoille, voin lämpimästi suositella. - PiiaEi kommentteja:

Lähetä kommentti