perjantai 11. marraskuuta 2016

Jalkojen hoidosta

Vinkkej√§ ja ajatuksia jalkahoitoon ūüĎ£


Tälläisen jutun olen jo vastaavan kirjoitellut facebookin puolelle, mutta haluan sen tännekkin ja vähän laajemmin. Koskaan ei puhuta liikaa jalkojenhoidosta.

Kaikenlaisia jalkoja on ja niistä on tärkeä pitää hyvää huolta.

Kannustaisin k√§ym√§√§n jalkahoidossa vaikka tuntuisikin ettei mill√§√§n kehtaisi.. Kannattaisi ehdottomasti k√§yd√§ jalkahoidossa jo ennen kun on kiputiloja, todella paksuja kynsi√§, k√§nsi√§, syyli√§, kovettumia ym. Jalkahoidolla ja kotihoidolla pystyy niin paljon parantamaan el√§m√§nlaatua pitk√§lle, pitk√§lle eteenp√§in. Se on uskomatonta katsoa esimerkiksi asiakasta, jolla on jo kipe√§ k√§ns√§ jalassa ja sen kun poraa pois, niin ilme muuttuu jo ihan t√§ysin. Helpotuksen tunne tuntuu koko kropassa.

Mikä känsä sitten on? Känsä on kovettuma, joka alkaa pikku hiljaa kasvattamaan juurta hermoonpäin, ihon sisälle, kovettuman alle. Ja kun känsänjuuri osuu hermoon, tulee todella kipeä askeltaa. Känsiä voi tulla, päkiään, varpaiden väliin, varpaan päähän ja/tai sivuun, kantapäähän. Sinne missä kova on kovaa vasten. Vaikka känsän ottaa pois, se yleensä tulee takaisin noin kuukaudessa. Senkin vuoksi on säännöllinen jalkahoito todella tarpeellista, mikäli känsä vaivaa. Känsä ei ole virusperänen, se ei tartu. Pahimmillaan sen hoitamattomuus voi aiheuttaa sen, että alkaa jo askeltaa väärin ja silloin tulee virheasento koko kroppaan.

Mik√§ on syyl√§? Syyl√§ on virusper√§inen ja se voi tarttua. Syyl√§ saattaa esiinty√§ jalkapohjissa, jolloin se on erilainen kun normaali syyl√§ esimerkiksi sormessa. Syyl√§ saattaa olla kovettuman alla, jolloin sen pystyy hoitamaan vasta kun kovettuman on saanut pois edest√§. Syyl√§ n√§kyy jalkapohjassa pienin√§ tummina pistein√§.  On hyv√§ k√§yd√§ jalkahoitajalla hoitamassa jalat, h√§n poistaa kovettuman jonka j√§lkeen syyl√§n voi hoitaa. Useampi k√§sittely vaan t√§ytyy toteuttaa ennen kun syyl√§n saa pois jalkapohjasta. Syyl√§t saattavat tarttua yleisist√§ tiloista, kuten esimerkiksi uimaloista yms. On hyv√§ huolehtia omien pesutilojen desinfioinnista, mik√§li syyl√§√§ esiintyy ettei syyl√§ tartu muille.

Suosittelisin jo äitien ja isien katsovan niitä pieniä jalkoja ja miettisi minkälaisia kenkiä heille pukee ja kuinka niitä kynsiä leikataan.
- kenkiin kannattaa aina jättää sentin verran päähän tilaa, näin kynnet ei ala kasvamaan rullalle eikä aikuisiällä varpaan päät ala kovettumaan
- kynnet kannattaa leikata suoraan, ei ns pyöristetä reunoilta, ei liian lyhyiksi!
- mukavat ja tukevat kengät on hyvä valinta ja mielellään uudet kengät. Tiedän ettei se ole aina mahdollista mutta uudessa kengässä pienen lapsen jalka muokkautuu oman painon ja jalan malliin ja on parempi pienelle niinkuin isollekin jalalle.
Kotihoitoa myös aikuisille kannattaa näiden edellä mainittujen lisäksi kunnon jalkavoiteella rasvaus sekä silloin tällöin esim hohkakivellä suihkun yhteydessä raspata jalkapohjia ja päkiän kohtaa. Ei kuitenkaan liian usein. Ja muistaa vaihdella kenkiä ja uudistaa niitä säännöllisesti.

Huonosti ja väärällä tavalla leikatut kynnet voivat aiheuttaa kynsivallintulehdusta kun kynnet alkavat kasvamaan sisäänpäin.

Jalkahoito on nimenomaan terveytt√§ edist√§v√§ hoitomuoto joka sopii ihan kaikenik√§isille, niin naisille kun miehillekin.  
Mikäli sinulla ei kuitenkaan ole mitään kiputiloja, on hyvä edistää jalkojen hyvinvointia ja huolehtia, ettei mitään tulisi jatkossakaan.

Herkullinen hemmotteleva jalkahoito on oikein ylellinen jalkahoito. Hemmottelevassa jalkahoidossa hoidetaan hoidossani jalat ihan samalla lailla kun perusteellisessa jalkahoidossakin, kovettumat poistetaan ja kynnet hoidetaan. Lisäksi on ihana kuorinta, hemmotteleva naamio ja pitkä jalkahieronta. Lisäksi saa halutessaan väriä varpaan kynsiin ja parafiinihoidonkin.

On tärkeää huolehtia jalkojen hyvinvoinnista! Tervetuloa hoitoihin! -Piia

www.kaunishehku.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti