torstai 3. marraskuuta 2016

Häät, aivan ihana juhlapäivä..


Meikin toteutus
Häät on mielestäni joka ikinen kerta jotain aivan ihanaa! Olen kiitollinen siitä, että olen saanut olla monissa häissä mukana niin työn kun yksityiselämän puolella. Ihania ystäviä, joiden häissä olen saanut olla kaasona ja vieraana <3 Mikään ei ole sen mahtavampaa kuin joku sanoo menevänsä naimisiin ja saan olla siinä tavalla tai toisella mukana. Tässä juhlassa yhdistyy täydellisesti ammattini, sekä floristin että kosmetologin. Morsianhan on yleensä se koko juhlan kruunu, väittäisin ainakin näin. Yleensä kaikki lähtee minun kauttani liikkeelle siitä, että morsian ottaa yhteyttä varatakseen häämeikin (ehkä myös kampauksen) kyseiselle päivälle itselleen taikka koko juhlaseurueelle kaasoineen.
Juttelemme morsiamen kanssa häävalmisteluista, ja sitten olemmekin jo suunnittelemassa hoitoja ennen tärkeää päivää.
Morsiammelle se on kaikista tärkein päivä ja yleensä silloin valmistaudutaankin kunnolla ja jokaista pientä yksityiskohtaa myöden kaikki ajatellaan. Morsian saattaa käydä kasvohoidoissa, mikä on erittäin hyvä ihonhoidon kannalta mutta myös häämeikin kannalta. Tällöin saadaan meikki näyttämään ja tuntumaan oikein hyvältä itse juhlapäivänä. Meikki onkin todella tärkeä osa niinkuin kampauskin, ja koemeikki/kampaus tehdään aina mikäli morsian haluaa. Ja yleensä pääsääntöisesti haluaa. Meikki tehdään ammattituotteilla, pohjustusta myöden ja kyynelten kestävällä meikkipohjalla. Valoa ja varjoja unohtamatta! Niin että meikki näyttää hyvältä niin luonnossa kuin kuvissakin. Häämeikki on yleensä raikas, utuinen, kuulas, romanttinen. Meikkiin on mahdollista saada ripsitupsuja, jolloin katseeseen saa upeaa säihkettä entisestään. Hääkampaus on yleensä myös hyvin mietitty ja tärkeässä roolissa, toteutan myös kampauksia. Yleensä morsiamella on jo kuvia minkälaista halutaan lähteä toteuttamaan ja koekampaus on hyvä hetki katsoa minkälainen kampaus juuri sinulle sopii. Ja mieli voi muuttua vielä useaan otteeseen, sekin on ihan sallittua.

Meikki&kampaus
Meikin toteutus
Morsian saattaa käydä myös jalkahoidossa, hieronnassa, käsihoidossa sekä laittamassa kestolakkaukset, sokeroinnissa/vahauksessa, värjäyttämässä kulmat ja ripset, ottamassa kestopigmentoinnit tai mitä vaan tulee mieleen, jotta juuri sinä tärkeänä päivänä kaikki olisi juuri täydellisesti.


Hääkukkien toteutus
Kukkien vuoro tulee seuraavaksi tai sitten saattaa olla morsiamia jotka tietävät tai ovat kuulleet, että olen floristi ja haluavat tilata hääkukat. Floristin töitä olen tehnyt jo 15 vuotta, niin sana on ilokseni kiirinyt tutuille ja tutun tutuille.
Hääkukkien vuoro on sitten kun juhlien värimaailma ja teema ovat valmiina. Haluaako morsiuspari, että heille tulee morsiuskimppu, viehe/vieheet, heittokimppu, kaasoille kukat ja noutopöytään asetelma? Vai haluavatko he, että mietitään näiden lisäksi myös auton, kirkon ja juhlapaikan koristelu? Kaikki on mahdollista ja se on aivan ihanaa!

Olen viime kesänä saanut olla monissa häissä mukana, olen saanut tehdä meikkejä/kampauksia ja/tai kukkia ja myös kokonaisuuksia.

Morsian ja sulhanen ovat koko juhlan keskipiste, ja siihen halutaankin satsata ja panostaa. Ja miksi ei.. Kyllähän se perus ajatus on, että mennään vain kerran elämässä naimisiin.

Miksi sitten olisi hyvä huolehtia ihosta ennen hääjuhlaa? Ajatukseni on, että olisi ihan yhtä tärkeätä huolehtia ihosta ihan aina, joka päivä. Niin tulevan morsiamen, sulhasen, kaasojen kun koko juhlaväen. Ammattilaisen hoidossa kannattaisikin käydä suhteellisen säännöllisesti ja jatkaa hoitoa kotihoitona hyvien ohjeiden mukaisesti. Elämme sellaisessa maassa jossa ilmaston olosuhteet ovat hurjia ja erittäin vaihtelevia. Suojaaminen ja hoitaminen on ihan äärimmäisen tärkeää, niin pakkasella, aurinkoisina päiviä, kuin sateella ja viimalla. Mikä on sitten oikea hoitomuoto juuri sinun iholle, jaloille, käsille, kasvoille, vartalolle? Se täytyy ehdottomasti katsoa juuri sinun tarpeiden ja ihon kunnon mukaan. Iho on hoidettuna hehkuva, hyvinvoivan näköinen. Jotta morsiamen ihosta saadaan säteilevä sen laadun ja kunnon mukaan valitaan tehokkaita seerumeita, iholla ja luomilla käytetään häämeikkiä tehdessä kunnon pohjustustuotteita, jolloin meikistä saa siistin ja kestävän.
Häämeikin tulee olla tyyliltään, väreiltään, luonteeltaan ja voimakkuudeltaan juuri morsiamen näköinen. Morsiamen toiveita, tyyliä ja ajatuksia kunnioitetaan, ja sitä kautta lähdetään toteuttamaan kokonaisuutta. Morsiamen koko olemus on tärkeä, meikistä, pukuun ja hääkukkiin saakka.

 Romanttisen kokonaisuuden saa kun käyttää hyvin hentoja, pehmeitä sävyjä ja häivytyksiä. Morsian voi olla tyyliltään klassinen tai dramaattinen, lisäsi voimakkuutta voidaan määritellä kevyenä, keskivahvana tai vahvana. Tyyliltään se voi olla hillitty, vahva tai luonnollinen. Meikissä painotetaan morsiamen parhaita puolia, tottakai, toiveiden ja tottumusten mukaan. Häämeikissä voidaan käyttää kaikenlaisia värejä ja värejä voidaan yhdistellä vapaasti kunhan jokin värimaailma on hallitseva, oli kyse sitten vaaleista tai tummista, pastillisista tai kylmistä, syvistä, puhtaista tai murretuista, lämpimistä tai neutraaneleista väreistä. Kun ottaa huomioon ihon ja hiusten värin, sekä asun että kukkien, morsiamesta saadaan kaunis kokonaisuus.
Häämeikin tulee olla kestävä ja erittäin siisti, raikkaus ja luonnollisuus ovat kesämorsiamen toiveita kun taas talvimorsiamella voi olla meikki voimakkaampi. Vuodenaika ja valokuvaus, valoisuus ja hääpaikka otetaan myös huomioon häämeikkiä ja kukkia suunnitellessa. Sulhastakin voi ehostaa ja tällöin puuteroidaan kevyesti. Ylimääräinen kiilto pois ja ihon mahdolliset näpyt ja epätasaisuudet peitetään. Niin, että sulhanen ja morsian täydentävät toisiaan.

Morsian haluaa olla hääpäivänä kauneimmillaan, ohessa vielä vinkkejä:
- soitto kosmetologille; ihonhoitosuunnitelma ja kotihoito-ohjeet
- noin 3-4 viikkoa ennen kasvohoitoon, mahdollisesti ripsien ja kulmien kestovärjäys viikkoa ennen häitä
- vartalon, jalkojen ja käsien&kynsien hoito
- ylimääräisten karvojen poisto
- koemeikki/kampaus, kulmien muotoiluHääkukkien toteutusKukkien toteutukseen seuraavaksi..
Vuodenaika on aika merkittävä tekijä siihen, että mitä kukkaa on juuri silloin saatavavilla ja mihin hintaan. Häiden teeman ja värin mukaan mennään myös kukkien kanssa. Tässä nähtävillä olevissa kukissa  ruska-aika ollut merkittävässä roolissa ja näin ollen myös syksy. Näitä kukkia oli äärimmäisen kiva toteuttaa sillä ruskanvärit ovat juurikin niitä mistä itse pidän valtavasti. Kurpitsa toimi valtavan hyvin maljakkona noutopöydän asetelmalle.


Jokainen panostaa kukkiin haluamallaan tavalla, toiset haluavat täyden kukkaloiston ja toisille riittää hääkimppu ja viehe. Kaikki on sallittua ja toisaalta, vaan mielikuvitus on rajana. Värien, harmonian, teeman, luonteen laadun, toiveiden ja mieltymysten mukaan mennään. On romanttista, hyvin pelkistettyä, klassista, rokahtavaa, hempeää, tummaa, vaaleaa, värikästä ja kaikkea siltä väliltä. Häiden teeman mukaan kukatkin valikoituvat. Oikeastaan mitä vaan voidaan toteuttaa, ja yleensä niistä kaikista ns. hulluimmista ideoista, tulee aivan mahtavia.

Ihania häiden suunnitteluja kaikille tuleville morsiammille, sulhasille, kaasoille, bestmaneille!


Kiitos kaikille kenen häissä olen saanut olla mukana, ja mielelläni suunnittelen ensi kesän ja tulevien kesien morsiamien kanssa häitä, kukkia, meikkiä, hoitoja ja koko konaisuutta.-Piia

Lisäkuvia löytyy facebookista Kaunishehku Tmi Piia Arkonsuo ja instagramista @kaunishehku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti