tiistai 28. helmikuuta 2017

Nuorten ihonpuhdistus

Nuorille ihonpuhdistus on tärkeä aihe ja se kannattaa jo nuorena opetella. Noin 12 vuoden iässä alkaa hormonimuutoksia tapahtua ja nuoren iho reagoi siihen merkittävästi, joillakin enemmän toisilla vähemmän. Nuoret tytöt ovat kiinnostuneita koko ajan enemmän ja enemmän meikkauksesta, ja sen vuoksi onkin tärkeää hoitaa ihoa oikein.
Hyvin usein ajatellaan, että iho täytyy saada kuivemmaksi ja kuorittua kaikki epäpuhtaudet pois. Näppyihin hankitaan täsmä- tuotteita, jotka kuitenkin saattavat kuivattaa liikaa ja kaikki epäpuhtaus jää ihon sisään.

Tämä ei siis ole välttämättä oikea tapa hoitaa ihoa. Jokaiselle ihotyypille on omanlaiset hoitotuotteet
ja kotihoito-ohjeet. Kosmetologilla käynti on varmasti viisasta ja silloin saa vinkkejä juuri sinun nuoren iholle.Saippua ei välttämättä ole ihon oikea puhdistustuote, se kuivattaa ihoa ja voi jopa ärsyttää ihoa. Kaikki puhdistustuotteet eivät sovellu kaikille ihotyypeille. Ihoa ei myöskään saa kuoria liian usein.

Nuoren iho saattaa rasvoittua tai tulla sekaiho, jolloin ihon talineritys on runsasta ja talin laatu muuttuu. Ihossa on epäpuhtauksia ja ihon väri on  huono. Sekaihossa yleensä t-alue (otsa, nenä, leuka) rasvoittuu ja muuten iho on kuiva tai normaali.

Suomalainen iho on yleensä pintakuiva, jolloin epäpuhtaudetkaan eivät pääse ulos.

Hoidon tarkoituksena on
 • normalisoida talineritystä
 • ihon verenkierto paranisi
 • epäpuhtauksien poistaminen ja niiden ehkäisy
 • ihohuokosten supistaminen
 • ihon kosteustasapainon säilyttäminen/ihon pehmeänä pitäminen
 • ihon suojaaminen ja rasvan kiillon estäminen iholla päiväsaikaan
 • kattavat kotihoito-ohjeet ja tuote suositukset jokapäiväiseen käyttöön

Nuorten ihonpuhdistus on suunnattu noin 12-18 (-20) vuotiaille nuorille, niin tytöille kuin pojillekin.

Hoidossa pinta puhdistetaan iho, kuoritaan,  höyrytetään, poistetaan epäpuhtaudet, ja laitetaan naamio. Naamion aikana hierotaan päätä.

Jokainen iho on erilainen ja tällöin hoitotuotteet katsotaan myös yksilöllisesti.

Nuoren iho olisi hyvä hoitaa päivittäin:
 • aamuisin on hyvä puhdistaa iho yön jäljiltä. Mikäli iho rasvoittuu myös yön aikana on hyvä puhdistaa iho puhdistustuotteilla myös aamuisin, muutoin ihon voi pyyhkäistä kasvovedelle ja laittaa iholle tarkoitetun päivävoiteen kasvoille.
 • illalla kannattaa aina puhdistaa iho puhdistustuotteilla, (+kasvovesi ja voide)
 • meikki on aina syytä puhdistaa yöksi pois, jotta iho pääsee hengittämään yön aikana
 • pyydä ammattilaiselta apua nuoren iholle tarkoitettuihin tuotteisiin, sillä jotkut tuotteet eivät välttämättä toimi juuri niin kuin ajattelisi ja hoidon tarkoitus onkin päinvastainen
Mikäli nuorella on aknea, on hoito syytä aloittaa mahdollisimman pian. Pahimmissa akne tapauksissa käännytään ihotautilääkärin puoleen, jolloin paha akne hoidetaan ensiksi lääkkeillä. Akne on syytä hoitaa mahdollisimman pian jotta pahimmalta arpisuudelta vältyttäisiin.


Mikäli nuoren ihonhoito mietityttää niin varaa aika ihonpuhdistukseen, hoidon keston on n 45 min/ 45 e

Lisää hoidoista löydät sivuiltani www.kaunishehku.fi

Terveruloa - Piia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti