sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Vauvahierontaa

Tämä on ehdottomasti minulle tosi tärkeä ja läheinen aihe. Omien lapsien kautta, ja itkuiset illat jolloin kannoimme mieheni kanssa vuorotellen pientä vauvaa. Silloin olisi ollut ihana kun joku olisi tarjonnut apua. Lähipiirissäni on tällä hetkellä pieni, jonka yöunet ei meinaa millään asettua. Olisi ihana antaa apua unettomiin öihin. Hoidan jo pikkutytöistä mummoihin ja pappoihin ja kaikkia siltä väliltä. Ne jotka minut tuntevat tietävät, että vauvat ja pienet ihmiset ovat minulle tosi lähellä sydäntä. On ne sitten omia tai vieraan. Pienet ovat niin aitoja kaikin tavoin, silloin kun on hyvä olla - kaikki on hyvin.. Sitten taas kun harmittaa - silloin todella harmittaa.

Olen pitkään miettinyt tätä aihetta, ja lähden kouluttamaan itseäni vauvahieronnan ohjaajaksi. Voin tällöin auttaa pieniä vauvoja ja heidän perheitään, mikäli koliikki tai refluksi vaivaa. Lisäksi hieronnalla on paljon myönteisiä vaikutuksia vauvaan, hieronta rentouttaa ja rauhoittaa vauvaa.

Vauvahierontaa 1-12 kk (-18 kk) ikäisille on saatavilla huhtikuun puolen välin jälkeen hoitolassani, kotikäynneillä tai ryhmässä haluamassasi paikassa.

Jo synnytys on vauvalle suuri muutos. Vauvalla kohdunsisäinen elämä vaihtuu kohdun ulkoiseen elämään ja olosuhteet ovat täysin erilaiset. Vastasyntynyt vauva tarvitsee ympärilleen lämpöä, läheisyyttä, hellyyttä, turvallisuutta sekä äidin ja/tai isän, ihmisen joka pitää lähellä ja huolehtii.

Ehdottomasti paras paikka vastasyntyneelle on olla lämpimässä kenguruhoidossa äidin tai isän paidan alla iho ihoa vasten. Ihanaa ja tunteikasta sekä vauvalle että äidille!

Vauvahieronnan ydinajatus on rakkauden tunteen välittäminen ja vauvan toivottaminen tervetulleeksi maailmaan turvallisen ja hoivaavan kosketuksen avulla. Hierojasta siirtyy vauvaan elintärkeää tunneravintoa,


Hieronnan vaikutuksia vauvaan on mm.
  • verenkierron vilkastuminen
  • hengityksen syveneminen
  • ruuansulatuksen vauhdittuminen
  • hermoston tasapainottuminen ihon reseptoreiden kautta
  • lihasjännitysten laukeaminen
  • unen laadun parantuminen ja syveneminen
  • motorisen kehityksen edesauttaminen jne
Äidin hieroessa vauvaa lisääntyy äidillä samojen hyvän olon hormonien erittyminen kuin vauvalla. Tämä vaikuttaa äidinmaidon eritystä lisäävästi. Opetan myös äidille tai isälle pieniä hierontaliikkeitä.

Vauvahieronta on sanatonta viestintää vauvan ja hierojan välillä.
Hierontamenetelmä, jota vauvoilla käytän, on Kirsti Rikalan suomeen tuoma intialainen vauvahieronta, johon yhdistetään meridiaanien (energiakanavia) ja vyöhykepisteiden hierontaa.


Mietitkö onko kyseessä koliikki, refluksi vai ruoka-aine allergia? Siihenkin asiaan voin olla avuksi tulevaisuudessa.

Hieronnassa käytetään vauvoille sopivia öljyjä ja eteerisiä oljyjä.

Ihokontakti, kantaminen ja kenguruhoito ja niiden tärkeys! Imettämisen avuksi, sekä tarvittaessa ohjeita imettävän äidin ravintoon.

Laitan kotisivuille, facebookkiin ja instagramiin lisätietoa kun vauvahierontoja aloitan tekemään pikkuisille <3

Toivottavasti voin olla avuksi monelle pienelle. - Piia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti