tiistai 6. joulukuuta 2016

Ihon hoito talvella

Ihon hoidon vinkkejä talvella.. Puhuttaa paljon, miten ihoa hoidetaan talvella? Mitä täytyy ottaa huomioon? Täytyykö ihoa suojata ja miksi?

Talvi voi olla iholle kaikista rasittavin ja aiheuttaa pysyviä ongelmia. Ilmaston muutokset, pakkanen, tuuli ja viima. Nykyään myös lämpötila erot on huomattavat, on pakkasta ja sitten onkin jo plussan puolella ja viima saattaa olla jäätävä, huoneilma kuivuu ja auringon valo uupuu.

Ihoa on tärkeä hoitaa vuodenaikojen mukaan ja naisilla myös kuun kierron mukaan. Iho saattaa muuttua kuukaudenkin aikana laidasta laitaan. Tärkeää on hoitaa ihoa sekä päivä -että yöaikaan.

On selvää, että pikku hiljaa elintoiminnon hidastuvat ja kesän aikana saadut vitamiinitankit tyhjentyvät pikku hiljaa. Ravinnolla on äärimmäisen tärkeä vaikutus myös ihon kuntoon, samoin kuin vedellä, ei pelkästään sillä mitä laitetaan iholle ulkoisesti. Stressi, unettomuus, kehonvastustuskyky heikkenee. Liikunta, ravinto, vesi ja ulkoiset tuotteet ovat tärkeitä myös iholle.

Todella monella suomalaisella on herkkä, kuiva, arka iho ja iän lisääntyessä couperosa eli teleangiektasia yleistyy. Eli yleensä nenän pielissä ja poskipäissä on punaisuutta hyvinkin paljon ja pienet laajat verisuonet näkyvät voimakkaasti. Varsinkin talvella tämän tyyppinen iho on herkimmillään. Talvella iho kuivuu, mikroverenkierto heikkenee, väri kalpenee ja kylmyydessä talineritys heikkenee. Tummat silmänaluset myös syvenevät verenkierron heiketessä, huulet kuivuvat ja halkeilevat.

Talvi-ihon hoidon vinkit!!

 • Huolehdi tarpeeksi omasta yleiskunnosta, liikunnasta ja ravinnosta
 • Kosmetologin luona ammattilaisen luona käymässä hoidossa saat juuri sinun iholle suunnatun hoidon ja tärkeät kotihoito-ohjeet
 • ihon kotihoito
 • ihon suojaaminen kylmältä ja viimalta, sekä auringon UV-säteilyltä keväällä
On hyvä muistaa, että talvisaikaan tarvitaan enemmän lepoa ja rentoutumista. Kroppa ja elimistö kiittää ja iho voi hyvin.

Talvella hoitolahoidoissa on erittäin tärkeää elvyttää ihon toimintoja, kosteuttaa ja vahvistaa ihoa. Kosmetologi tietää miten juuri sinun ihoa tulee hoitaa, joten voit luottaa siihen.

Kotihoito-ohjeet

Kotihoidossa on hyvä muistaa:
 • puhdistukseen on hyvä valita omalle iholle sopiva puhdistustuote ja alkoholiton kasvovesi
 • kevyttä kuorintaa kosmetologin ohjeen mukaan, mutta ethän kuori liikaa. Kerran viikossa tai harvemmin on yleinen suositus
 • tehoseerumeita, kosteuttamiseen ja ihon rauhoittamiseen
 • voiteet, sekä päivä, että yö käyttöön, päivävoide suojaa ihoa päiväsaikaan kaikelta saasteilta, meikiltä, ilmastolta ja yövoide taas hoitaa ihoa yönaikana
 • kosteuttava naamio noin kerran viikossa
 • ihon suojaaminen kylmyydeltä ja tuulelta, ulkoillessa on hyvä käyttää oikein täyteläistä kosteusvoidetta/rasvaisilla vesi/öljy aurinkovoiteilla tai oikein kuivalle iholle hoitovoide yhdessä meikkivoiteen tai puuterin kanssa. Muistathan käyttää vedettömiä voiteita oikein kovilla pakkasilla sekä levitähän voiteen aina hyvissä ajoin ennen kun menet ulkoilemaan. n 15-20 min ennen

Huulet on myös erittäin alttiita talven viimalle ja kylmyydelle, saasteille ja UV-säteille. Vinkkejä huulten hoitoon:

 • huulivoiteen käyttö
 • huulten harjaaminen pehmeällä hammasharjalla ja viileällä vedellä
 • huulille voi laittaa yöksi silmänympärysvoidetta tai hunajaa illaksi huulille noin 15 minuutin ajaksi
 • päivällä voi laittaa huulimeikin alle kosteusvoidetta
 • huulia kannattaa suojata myös UV-säteilyltä, sillä se saattaa jo aiheuttaa huuliherpeksen.

Kun haluat rentoutua ja lievittää stressiä, voit turvautua hemmotteleviin ja hoitaviin hoitoihin! Talvella on ihanan rentouttavat hoidot esimerkiksi:
Hemmotteleva kasvohoito: 64,00 e (parafiinihoito käsiin +15 e)
hoito aloitetaan selkähieronnalla rentouttaen, seuraavaksi kasvojen pintapuhdistus, kuorinta, höyrytys, mekaaninen ihonpuhdistus, kasvohieronta, kosteuttava seerumi, naamio, niska-hartia seudun hieronta, hoito viimeistellään hoitovoiteella sekä kotihoito-ohjeilla

Kasvohieronnat toteutan Juliette Armand Elements- sarjalla ja tehohoitoina on Skinbooster -sarja, niihin voit tutustua myös lisää tässä blogissa.

tai joistankin ihanista ja rentouttavista koko kehon hieronnoista: kuumakivihieronta, koko vartalohieronta tai intialainen päähieronta

Kaikkiin hoitoihin pääset tutustumaan sivuillani www.kaunishehku.fi

Tervetuloa hemmotteluhoitoihin, huolehditaan talvi-ihosta!

- Piia


                       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti